ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

2b

/Συνεργάτης: Αλεξία Κατσακιώρη

Σχεδιασμός του σκηνικού χώρου (θέατρο Black Box) για τις ανάγκες της θεατρικής παράστασης «Λεωφορείο ο πόθος», του Τέννεσση Ουίλλιαμς.
Βασικός στόχος ήταν να αποδοθεί η ατμόσφαιρα της πόλης της Νέας Ορλεάνης, τόπος εξέλιξης της πράξης (χαρακτηριστικός τρόπος ζωής όπου οι άνθρωποι ζουν έξω από τα σπίτια τους, στο δρόμο, μοιράζοντας τη ζωή τους με τους γείτονες, χαρακτηριστική μουσική κλπ.). Μια ελαφριά μεταλλική κατασκευή με εξώστη και εξωτερική κυκλική σκάλα θυμίζει τα μπαλκόνια και την περίεργη συνοχή των σπιτιών της Ν. Ορλεάνης. Κυρίαρχα στοιχεία στην κατασκευή αυτή είναι οι ξύλινες περσίδες που τη ντύνουν, και τα έντονα χρώματα, δύο στοιχεία σε ανάμνηση των πολύχρωμων όψεων της πόλης με τα γαλλικά κουφώματα.

Η αναπαράσταση του εσωτερικού του σπιτιού περιορίζεται απλά σε ένα υπερυψωμένο δίσκο (σύμβολο και της εστίας), με λιτή επίπλωση, που εντείνει τα ελεύθερα όρια ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό.

Δυο κομβικά στοιχεία του εξωτερικού χώρου (φανοστάτης, στάση λεωφορείου) που συγκεντρώνουν δράσεις γύρω τους έχουν τοποθετηθεί έξω από τον κεντρικό χώρο της σκηνής, μπροστά στο κοινό, μετατοπίζοντας τη δράση και κάνοντας τους θεατές μέρος της παράστασης.

Τέλος, ένα κολλάζ καλύπτει έναν από τους τοίχους του σκηνικού βοηθώντας στην κατανόηση της εξέλιξης του έργου.

Stitched_001

DSCN5317a

DSCN5319

DSCN5321

DSCN5323

DSCN5291

DSCN5340

Advertisements