ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Εικόνα10

/Συνεργάτες: Ιωάννα Μπάστα, Όλγα Τουρλομούση

Η περιοχή σχεδιασμού περιλαμβάνει το στάδιο του Παναθηναϊκού με λίγα ακόμη οικοδομικά τετράγωνα πίσω του. Στοιχεία της ταυτότητας του τόπου αποτελούν το στάδιο, η λεωφόρος Αλεξάνδρας, ο λόφος του Λυκαβηττού και τα προσφυγικά.

Αναγνωρίζοντας σαν μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής την έλλειψη πρασίνου, επιλέχθηκαν κατασκευές υπόσκαφες με δώματα βατά ή φυτεμένα, αφήνοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος ελεύθερο για διαμορφώσεις πρασίνου και υπαίθριες χρήσεις.

Η βασική πορεία που ξεκινά από την είσοδο στο πάρκο καταλήγει στο Λυκαβηττό ενώνοντας το πράσινο με τον αρχαίο βράχο. Ο άξονας αυτός τονίζεται από την κύρια ζώνη ψηλού πρασίνου που διατρέχει τη σύνθεση.

Η ένωση των σχολείων με το πάρκο έχει προβλεφθεί μέσω ενός ανοιχτού υπόστεγου χώρου που οδηγεί σε ένα μεγάλο ανοιχτό αμφιθεατρικό χώρο παιχνιδιού ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για συγκεντρώσεις ή εκδηλώσεις δίνοντας ζωή σε όλη την περιοχή. Κάποιοι χώροι ανοίγονται αποκλειστικά προς την πλευρά των σχολικών κτιρίων προσφέροντας τη δυνατότητα στέγασης εργαστηρίων ή συλλόγων.

Ένα μικρό θεματικό μουσείο διατηρεί ζωντανή τη μνήμη και ιστορία του τόπου.

Λεπτομέρειες της πρότασης περιλαμβάνουν καθιστικά, παιδικές χαρές, φυτεύσεις κλπ.
cvv

Εικόνα14

Εικόνα8

Εικόνα9

Εικόνα11

Εικόνα13

Advertisements